Det svenske køkken

Sverige er kendt for sit lækre og sunde køkken. Landets lange historie med fiskeri og jagt har resulteret i en kost, der er rig på fisk og skaldyr og vildt. Blandt de svenske grundvarer kan nævnes frisk laks, sild, ål og elg. Andre populære retter er frikadeller, gravlax (saltet laks), pierogi (fyldte boller) og kottbullar (kødboller). Svensk mad er ofte krydret med dild, oregano og andre krydderurter.

Selv om de fleste mennesker tænker på svensk mad som værende solid og mættende, omfatter landets kulinariske traditioner også en række lettere retter. For eksempel er Sverige hjemsted for en række fremragende bagerier, der specialiserer sig i delikate kager og småkager. Og i sommermånederne nyder svenskerne en række årstidens frugter og grøntsager. Populære sommerretter omfatter jordbær med fløde, nye kartofler med dild og grillet kød.

Uanset om du er på udkig efter en hurtig snack eller et måltid, er du sikker på at finde noget, der falder i din smag i Sverige. Så hvorfor ikke give det svenske køkken en chance? Du vil måske blive overrasket over, hvor godt det er!

Se også

Krydrede gryderetter eller sprøde salater?

Mad er en integreret del af den afrikanske kultur, og en af de mest unikke …